Sipos-fröccs a Csodaszertár itallapján.

A Sipos-fröccs Nyíregyházán született, egy igazán varázslatos, macskaköves udvarú, fűszerektől illatos szatócsboltban, a Csodaszertárban, ami különleges szeretettel óvja vendégeit a zsibongó belvárostól. A hely megálmodói, Dorka és Balázs régi barátaim, akik elkötelezettek az egészséges életmód, a minőségi élelmiszerek iránt. Ők kezdték el népszerűsíteni a szikvízzel enyhített balzsamecetek fogyasztását és természetesen a kiváló borokból készített fröccsöket is. Hiszen azt az időt éljük, amikor öregapáink oly népszerű nyári üdítőjét, ma újra érdemes fölfedeztetni a szomjas polgárokkal!

Bevallom, az én ötletem volt, hogy a jó tokaji bor mellé löttyintsünk egy leheletnyi balzsamecetet is. Az azonban már a Csodaszertár kezdeményezése, hogy ennek az új italnak én legyek a keresztapja. Megkezdődött tehát a kísérletezés, a kellemes tavaszi esték boszorkánykonyhájában, amíg végül, 2018 májusában megszületett a Sipos-fröccs, melynek összetevői korántsem titkosak:

1 dl tokaji furmint + 1 dl jéghideg szikvíz + 10 ml tokaji borból készült balzsamecet

Ennek érdekessége, hogy éppen 210 ml, ami negyed icce (vagyis egy römpöly) így élvezeti értéke mellett, egy régen elfeledett magyar borűrmérték emlékét őrzi.

Jó szívvel ajánlom neked kedves olvasó, forró nyári estéken sültekhez, éjszakai kártyázáshoz a barátaiddal vagy ahogyan én szeretem: napsütéses őszi délutánon gondolatserkentőnek egy szál minőségi szivar mellé.

Egészségedre!